De 26-jarige Jenya Bolotov is zo’n fan van het vogelbekdier, dat hij besloot zichzelf te veranderen in iets wat verdacht veel op dit beestje lijkt. Hij is inmiddels al zeven jaar bezig met het oprekken van zijn gezicht.

Jenya heeft beide oorlellen, neusgaten, neustussenschot, boven én onderlip flink opgerekt. Hij vertelt dat hij hier niet mee zal stoppen voordat zijn lichaam realiseert wat zijn visie is. “Ik hou van het vogelbekdier en ik vind het leuk om m’n gezicht zo op te rekken dat het lijkt alsof ik een eendenbek heb. Dit is wie ik nu eenmaal ben.”
Als kind was Jenya nogal rustig en stil, hij was anders dan de rest. Op zijn tiende begon hij piercings heel aantrekkelijk te vinden en vanaf zijn 19e begon hij met het pijnlijke proces van het oprekken. “Ik wist dat ik mezelf moest veranderen om gelukkig te worden.”

Na zeven jaar is zijn onderlip 58 millimeter opgerekt en zijn bovenlip 38 millimeter. En hij is er nog steeds niet klaar mee. “Ik voel me gelijk met hoe ik eruit zie, maar vanbinnen voel ik me meer als een vogel.”
Filmpje