Op Schiphol wordt gezocht naar Shakira. Het is niet de heupwiegende zangeres die onvindbaar is, maar een kat.
De kat werd door luchtvaartmaatschappij Transavia bij vertrek uit Portugal geweigerd als handbagage en moest daardoor reizen in het bagageruim. Eenmaal aangekomen op Schiphol wachtten de baasjes van Shakira vergeefs tot ze uit het bagageruim zou komen.
Uiteindelijk werd de familie Dinho verteld dat de kat was verdwenen. Twee dagen lang zocht Pedro Dinho vergeefs naar de kat op Schiphol. Ook zocht hij contact met Transavia, maar kreeg te horen dat het geen zin had om te bellen tot er meer nieuws is.
Een woordvoerder van Transavia kan ook niet verklaren wat er is gebeurd. De kat reisde in een reismandje dat kon worden afgesloten. Mogelijk is dat toch niet goed gesloten geweest. In ieder geval bleek het kooitje leeg bij aankomst op Schiphol.
Bij het uitladen van de bagage gaat de deur van het bagageruim open, mogelijk is de kat toen direct het ruim uitgesprongen. Medewerkers van Transavia en KLM kijken uit naar het dier.
Waarom de kat niet mocht meereizen in de cabine wil Transavia niet zeggen. De familie heeft een Facebook-pagina voor Shakira in het leven geroepen.
Update: De Portugese poes Shakira die op Schiphol werd vermist, is terecht. Medewerkers van Transavia en de dierenambulance vonden haar vanmorgen op het platform bij de pieren. De poes wordt vanavond herenigd met de eigenaars: de Portugese familie Dinho.

De familie vloog deze week met Shakira naar Nederland. De kat mocht niet mee als handbagage en werd in een mandje in het bagageruim gestopt. Bij aankomst op Schiphol bleek ze te zijn verdwenen.

Vermoedelijk is ze uit het mandje ontsnapt en uit het vliegtuig gesprongen toen de toegang tot de bagageruimte openstond.


Bron.