Een levend vlooiencircus, een hondenwasstraat en vuurwerktrainingen voor dieren. Voor dierenhandelaar Berry de Bruin uit Best is niks te gek om het welzijn van mens en dier te verbeteren. Nu heeft hij Olympische Spelen voor knaagdieren in de winkel. Het is een ludiek spel om de band tussen mensen en hun huisdieren te verbeteren.
De Bruin slaagt er voortdurend in iets te bedenken dat de aandacht trekt. Wat het Bavariajurkje is voor de voetbaltoernooien, zijn de speeltjes van De Bruin voor de dierenwereld.
Nu zijn er dus de Olympische Spelen voor knaagdieren. Het is een serieuze aangelegenheid met een verspringwedstrijd voor konijnen en sprintwedstrijden voor cavia's. Dat allemaal in een echt stadion.
Het is voor De Bruin niet alleen maar handel. "Deze ludieke actie doen wij ook om het welzijn van dieren te bevorderen", schrijft hij in een persbericht.
Het spel is bedoeld om dierenvrienden meer met hun dieren te laten doen. Samen bezig zijn schijnt goed te zijn voor de stresshuishouding van mens en dier. En er is natuurlijk de 'fun factor'.
Berry hoopt op die manier een bijdrage te leveren aan het verantwoord houden van knaagdieren, want die worden steeds vaker aangeschaft. Zo'n cavia of een konijntje is leuk, maar met alleen een beetje knuffelen ben je er niet. Berry de Bruin weet dat als geen ander.
De spelregels dan. Het Olympische Dierenstadion staat in de winkel van De Bruin in Best. Zaterdagmorgen om tien uur wordt het geopend door Bernice Muntz. Zij is allround dierentrainster, maar gespecialiseerd in knaagdieren.
Mensen met een knaagdier kunnen dan tot oktober in de winkel terecht om met hun dier allerlei wedstrijdjes te spelen. De scores worden genoteerd en in oktober is er een prijsuitreiking.
En passant zal Muntz morgen haar nieuwste boek signeren: 'High Five met je konijn'. Give 'm hell Flappie!