Daaag, plastic wegwerpflesjes. Het eetbare waterflesje Ooho! vervangt een slokje water door een hapje.

Ooho! gaat de strijd aan met het plastic flesje in je tas. De voordelen zijn talrijk: als het water op is heb je geen grote lege verpakking in je tas, geen milieubelastend plastic, je kan het thuis maken. En bovenal: het is wonderlijk interessant.

Ooho! is een soort ballonnetje waarin je water mee kan nemen. De vorm laat zich het best omschrijven als een blob. Het zakje is elastisch en bestaat uit een binnenste en buitenste membraan. Zo blijft de binnenkant hygiënisch schoon, en kun je een etiket invoegen zonder te lijmen. Als je een slokje water wil nemen, bijt je een gaatje in het zakje en gooi je het daarna weg. Je kan ook de hele Ooho opeten.
Het gelzakje is gemaakt van bruine alg en calciumchloride, wat het idee van opeten iets minder aantrekkelijk maakt. De ontwerpers denken dat we de culinaire techniek genaamd Spherification ook in onze eigen keuken kunnen toepassen.

De dooier van een ei, dat was de inspiratie voor de drie in Londen gebaseerde ontwerpers Rodrigo Garcia Gonzalez, Pierre Paslier en Guillaume Couche. Het brengt ze nominatie voor een Lexus design award en een plekje in de bijbehorende tentoonstelling op de grootste designbeurs ter wereld in Milaan.