Marla Lopez, een 54 jarige makelaar uit Idaho, doet al niet anders zo lang als ze weet. Dat iets is: niets anders gebruiken dan melk (of ijs), wit brood (pannekoeken mogen ook) en aardappelen, waaronder chips en friet.
Al vanaf dat ze kind is eet ze dit en niets anders. Geen groente, geen vlees, geen vis, als eet ze heel soms een stukje bacon. ABC televisie ging met Lopez de markt op en de supermarkt in en zag hoe ze de meeste afdelingen en kraampjes licht walgend oversloeg. Ze moet het niet. Lopez heeft ook kinderen en die krijgen niet veel anders dan zijzelf. Zij vindt niet dat het een ziekte is, wat zij heeft. Het is een gewoonte en aangezien ze zelden ziek is, begrijpt ze niet zo goed wat het bijzondere is aan haar eetgedrag. Lopez staat niet alleen in deze kieskeurigheid. Het is namelijk wel een ziekte. Ze hoort tot de categorie van picky eaters, mensen die maar een paar dingen kunnen of willen eten.
De aandoening is inmiddels officieel beschreven in de DSM, het gezaghebbende handboek voor psychiaters.
Van Marla Lopez had dat niet gehoeven. Ze eet gewoon de meeste dingen niet.