Apple's Ipad mag in Taiwan nog niet verkocht worden, maar slimme elektronicahandelaren verkopen nu dure hoesjes met gratis iPads.
De iPad mag inTaiwan nog niet verkocht worden - de aanvraag van Apple is nog in behandeling bij de autoriteiten. In China daarentegen is het apparaat sinds half september wel te koop.
Taiwanezen is het uitblijven van die toestemming een doorn in het oog en wachten daar niet op. Internethandelaren kopen buiten Taiwan iPads, en geven ze 'gratis' weg als cadeautje bij andere artikelen.
Zo kun je een iPad-hoes kopen voor omgerekend ruim duizend Amerikaanse dollar of 720 euro, waar je een iPad bij krijgt. Of een set verbindingssnoertjes voor een fotocamera voor 700 dollar, met gratis de goedkoopste iPad. Zo zijn de handelaren naar eigen zeggen niet strafbaar. Ze verkopen het apparaat immers niet.
Dit schrijft Bloomberg Business Week.
Volgens een woordvoerder van de organisatie die de iPad moet goedkeuren voor de Taiwanese markt, zijn de handelaren wel degelijk in overtreding. Althans de sites, waarop ze opereren. Maar er zijn geen plannen om actie te ondernemen.
Sinds de introductie van de iPad zijn er tot en met september zo'n 7,9 miljoen verkocht, schat de zakenbank Janney Capital Markets.