Het radiostation Rising Flow Radio, dat via internet uitzendt, legt een wel zeer opmerkelijke poll voor aan zijn luisteraars.
De redactie van Rising Flow Radio vraagt zich af of Geert Wilders vermoord moet worden, en legt deze kwestie voor aan de luisteraars. De poll laat weinig te raden over: moet Geert Wilders vermoord worden? Bezoekers van de website kunnen kiezen uit de antwoordcategorieën 'Ja!', 'Nee!', 'Misschien' en 'Daar laat ik me niet over uit'.

Oprichter en (voormalig) directeur Mark Rozema noemt de poll desgevraagd 'dubieus', maar haast zich erbij te zeggen dat deze 'op meerdere manieren kan worden uitgelegd'. Op welke manieren de poll nog meer kan worden geïnterpreteerd, liet hij in het midden. Ook benadrukt Rozema dat hij zelf niet langer betrokken is bij het reilen en zeilen van het station.

Directielid Raymon Mens is zich van geen kwaad bewust: "We wilden een keer iets anders dan een standaardpoll over je vakantieliefde of iets dergelijks", zegt hij in een reactie. Persoonlijk vindt hij de poll 'niet aanstootgevend'. Mens en zijn redactie werden geïnspireerd door een soortgelijke poll op Facebook, waarin de vraag wordt gesteld of Obama vermoord moet worden. Facebook verwijderde de poll en de Amerikaanse geheime dienst startte een onderzoek. Uiteindelijk bleek dat de poll op internet was gezet door een kind.

Foto