Een brief die in 1916 kwijt was geraakt in de post, is meer dan een eeuw later alsnog bezorgd in Londen. De brief, geadresseerd aan ene Katie Marsh, werd bezorgd bij theaterregisseur Finlay Glen.

Het huis waar de brief aan was geadresseerd, is lang geleden gesloopt, schrijft de Britse krant The Guardian. Op die plek staat nu een flatgebouw. De 27-jarige Glen en zijn vriendin Lucy vonden de brief.

In eerste instantie dachten ze dat het om een brief uit 2016 ging, tot ze het stempel goed bekeken en realiseerden dat de brief uit 1916 kwam. Aangezien de brief meer dan een eeuw oud was, leek het ze oké om de brief te openen.

"We hielden de brief in de hoop hem te kunnen ontcijferen. Sommige delen zijn moeilijk te lezen", vertelt Glen aan The Guardian. Glen en zijn vriendin zochten vervolgens contact met het lokale archief in de hoop dat daar meer informatie beschikbaar was over Katie Marsh en haar man.

Katie Marsh was volgens een plaatselijk historisch tijdschrift getrouwd met een postzegelhandelaar, Oswald Marsh. De brief was afkomstig van een vriendin van Katie die op vakantie was in het Engelse Bath, schrijft The Guardian.

Royal Mail, het Britse postbedrijf, laat in een reactie aan The Guardian weten dat het niet zeker is wat precies met de brief is gebeurd. Een redacteur van het historisch tijdschrift zegt dat de brief mogelijk is zoekgeraakt bij het sorteren en achter een meubelstuk is beland. Het sorteercentrum waar de brief vandaan komt, zou op dit moment worden verbouwd. Mogelijk is de brief bij de verbouwing teruggevonden.

Op sociale media zijn beelden van de brief te vinden.