Hajji Mukheilif Farhoud Al-Mansouri, afkomstig uit de Iraakse zuidelijke provincie Al-Diwaniyah en geboren in 1919, trouwde vorige week met een 37-jarige vrouw in de regio Somar, 180 kilometer van Bagdad.
Een van de zonen van Al-Mansouri, Abdul Salam, vertelde Rudaw Media Network dat nadat zijn moeder 23 jaar geleden stierf, zijn vader hertrouwde, maar de tweede vrouw vertrok en keerde dit jaar terug naar haar familie. Al-Mansouri wachtte enkele maanden om te zien of ze zou terugkeren, volgens berichten in de media. Toen ze dat niet deed, vroeg hij zijn kinderen om een ​​derde vrouw voor hem te zoeken die ‘in staat was om meer kinderen te baren’.
Abdul Salam zei: "Onze keuze viel op een aardige vrouw, geboren in 1985. Ze verloofden zich en daarna werd een hennafeest gehouden, gevolgd door een bruiloft die werd bijgewoond door de zonen en kleinkinderen."
Al-Mansouri vertelde Rudaw dat zijn vrouw jong is en bereid is meer baby's te krijgen. Hij zei dat hij niets van zijn kinderen wilde en gewoon "bad tot God om hen te zegenen en hem gezelschap te houden".
Al-Mansouri is een beginneling in het huwelijk en de kinderen in vergelijking met zijn oudste zoon, Kadhem, 72, die 16 dochters en 17 zonen heeft uit negen huwelijken, en momenteel vier vrouwen heeft.
Het Rudaw-rapport citeerde Kadhem die zei dat de leden van zijn familie altijd het leven hebben geëerd en geloven dat ze niet bang moeten zijn om te trouwen en meer kinderen te krijgen.
Foto