Met de verkiezingen in aantocht is het hoog tijd om als burger je podium te pakken. Niet alleen door te stemmen, maar ook door je punt op andere manieren te maken. In de gemeente Voorst loopt dat een klein beetje uit de hand.

Van de ruimte in de lokale krant om te adverteren of een ingezonden brief in te sturen, wordt door partijen en burgers gretig gebruik gemaakt. Partijen proberen nog wat zieltjes te winnen, burgerbelangenverenigingen proberen die stemmen weer te voorkomen.

In lokaal nieuwsblad Voorster Nieuws staan ruim twintig advertenties. Twee belangenbehartigers voor Voorstse burgers willen voorkomen dat GemeeteBelangen en D66 weer in de coalitie komen. Met een twee paginagrote advertenties doen twee groeperingen een oproep in de krant, meldt Omroep Gelderland.

Burgers zijn onder andere boos vanwege nieuwe woningen die in Twello Noord zullen worden gebouwd. GemeenteBelangen en D66 stemden met tien zetels voor, de oppositie met negen zetels tegen. Reden genoeg voor boze burgers om wat advertenties te plaatsen.

Hoofdredacteur Michel van den Hengel zit overigens niet op nog meer advertenties te wachten. “Het moet gewoon het leuke krantje zijn, het lokale suffertje.”