Een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas staat terecht omdat ze een groot deel van het prijzengeld van een loterij die haar neef had gewonnen, zelf hield. De neef had haar op pad gestuurd om zijn miljoen te innen, maar bij terugkomst maakte ze hem wijs dat hij maar 20.000 dollar had gewonnen.

De man had zijn nicht, Iris Argueta, in ruil voor 50.000 dollar van zijn gewonnen geld gevraagd de prijs te innen zodat hij zelf anoniem zou kunnen blijven. Argueta stuurde het lot, zoals moest tijdens de lockdown, naar het kantoor in New York waar haar neef het lot had gekocht. Ze overhandigde hem uiteindelijk een envelop waar in totaal 13.436 dollar in zat, volgens haar het gewonnen geld minus de kansspelbelasting. Ze zou daarbij vervalst papierwerk als bewijs aan haar neef hebben laten zien.

Toen de man op de website van de NYS Lottery het persbericht zag waarin stond dat zijn lot geïnd was, realiseerde hij dat de vork anders in de steel zat. In het bericht staat namelijk dat ene ‘Iris Amador Argueta’ 537.440 dollar heeft ontvangen voor het lot, een stuk meer dan de man van haar had gekregen. Toen hij Argueta confronteerde, ontkende ze het feit en dreigde ze met juridische stappen.

De man ging toen naar de politie, waarna Argueta zichzelf vrijwel meteen aangaf. De politie nam direct beslag op de 317.825 dollar die nog op haar bankrekening stond. Ze wordt formeel berecht voor diefstal en vervalsing van officiële papieren. Ze kan een gevangenisstraf ontvangen van 5 tot en met 15 jaar.