Expres een aanrijding veroorzaken om daarna de schade te claimen bij de verzekering. Een echtpaar uit Den Bosch ‘verdiende’ op die manier sinds 2014 zo'n 180.000 euro, vermoedt de politie. De twee zijn deze week aangehouden.

Volgens politieonderzoek was het stel betrokken bij bijna tachtig aanrijdingen in Nederland en België. Uit verder onderzoek moet blijken hoeveel het echtpaar precies heeft gekregen.

,,Waar mogelijk zal het verdiende vermogen worden afgepakt’’, stelt de politie, die de opbrengsten fors noemt.

Kans op zoveel pech nagenoeg nul
Pas in 2018 meldde een verzekeringmaatschappij zich bij de politie met ‘een aantal dubieuze schadeclaims die het echtpaar had ingediend’.

Bij alle aanrijdingen was het echtpaar - een man en een vrouw - betrokken als als benadeelde partij. Uit berekeningen van de maatschappij bleek dat de kans dat een persoon zo vaak pech kon hebben nagenoeg nul was.

De twee sloegen volgens de politie vooral toe bij parkeerplaatsen van winkelcentra of meubelboulevards. ,,Vaak wachtten zij hun kans af om een auto die achteruit een parkeerplek verliet aan te rijden.

Tijdens het invullen van het schadeformulier verzonnen zij allerlei redenen om dit zo snel mogelijk af te raffelen.” Zo werd het formulier steeds slecht ingevuld.

De Bosschenaren zijn hun auto inmiddels kwijt.