TEXEL - De Texelse Jeffrey de Ridder (17) weet wel hoe je de show moet stelen. Op zijn diploma-uitreiking moest iedereen netjes met de auto komen om de afstand goed te kunnen bewaren, maar Jeffrey kwam met een iets ander voertuig. "Toen ik met de trekker het terrein opkwam met de luchthoorns open, kwam niemand meer bij van het lachen."

Al halverwege het schooljaar sprak Jeffrey met zijn vrienden op OSG de Hogeberg af om een keer met de trekker naar school te gaan. "Alleen door corona hadden we geen examenstunt, dus toen bleef de diploma-uitreiking over." Van zijn vrienden kwam de 17-jarige Texelaar uiteindelijk als eerste aan op de heugelijke avond. "Al die gezichten, prachtig. Monden vielen echt open."

Hij mocht de trekker lenen van zijn baas bij het bollenbedrijf waar hij werkt. "Mijn baas vond het een prachtig idee," vertelt hij lachend. De dag voor de uitreiking zette Jeffrey de trekker hoogstpersoonlijk nog even in het sop. "Hij moest natuurlijk even opgepoetst worden, want met een knappe trekker en een mooi pak, komt het helemaal goed."

Ook voor Jeffrey was het natuurlijk een rare afsluiting van zijn middelbare schooltijd. Al vond hij het geen ramp om geen examen te hoeven doen. "Ik vond het eigenlijk wel fijn, geen examenstress. Ik stond namelijk drie onvoldoendes, maar die heb ik nu mooi weg kunnen werken."

De dag na de uitreiking moest de Texelaar de trekker gewoon weer op het veld gebruiken. "De hele zomer ben ik er veel mee aan het werk." Van de mooie poetsbeurt is inmiddels nog maar weinig over. "Na een dag hard werken, zit hij alweer flink onder het stof."