Valkenswaard had deze week een miljonair rijker kunnen zijn. In de gemeente viel afgelopen maand de Lotto jackpot. Het lot met de winnende cijfercombinatie lag alleen in het vuilnis van de Albert Heijn.

Een klant besloot op het laatste moment van de koop af te zien. Daarop werd het winnende lot weggegooid. De jackpot stond op dat moment op 2,9 miljoen euro.

,,Onvoorstelbaar’’, zegt Lotto-woordvoerder Sander van de Vooren. ,,Dit is in de geschiedenis van de Lotto nog nooit gebeurd.’’ Normaal gesproken telt een geannuleerd lot niet mee, legt Van de Vooren uit, maar in dit geval is het de medewerker van de Albert Heijn niet gelukt het lot te annuleren, waardoor het kaartje gewoon meetelde.

Het leven van die ene inwoner van Valkenswaard had nu volledig op zijn kop kunnen staan. Hoe het misging heeft Albert Heijn niet kunnen achterhalen, maar een woordvoerder bevestigt dat het om een mislukte annulering gaat. ,,Het is een toevallige samenloop van omstandigheden waar niemand wat aan kan doen’’, aldus Ahold-woordvoerder Pauline van den Brandhof.

Lotto heeft besloten de Jackpot van 2,9 miljoen euro terug te stoppen in de prijzenpot. De jackpotkanjer is daarmee opgelopen tot 5,8 miljoen euro.

Een lot in de prullenbak is dan een uitzondering, het komt wel vaker voor dat mensen niet beseffen dat ze een prijs hebben gewonnen, weet Van de Vooren. Vorig jaar is daardoor in totaal 227.000 euro bij Lotto blijven liggen.