Een 18-jarige studente die opbeurende briefjes op een brug plakt om mensen van zelfmoord te weerhouden, heeft daarmee volgens de politie al zes levens gered. Het Engelse meisje is daarvoor door de politie van Sunderland in het zonnetje gezet.

Studente Paige hing meer dan veertig handgeschreven briefjes aan de Wearmouth Bridge in Sunderland. In het verleden hebben daar meerdere mensen zelfmoord gepleegd. Op die briefjes staan teksten als 'Je bent niet alleen', 'Het zal beter worden - houd vol' en 'Het mag dan nu wel aan het stormen zijn, maar het regent nooit voor altijd', met daarbij het telefoonnummer van een zelfmoordpreventiehulplijn.

Sarah Pitt van de politie van Northumbria noemt het initiatief van Paige een "innovatieve manier om mensen te bereiken die zich in een uitzichtloze situatie bevinden." Volgens Pitt mag Paige dan ook heel trots zijn op zichzelf.

"Ik deed het niet voor een prijs, het is gewoon iets dat ik wilde doen", zegt Paige. "Sinds ik de berichtjes op de brug plaatste, heb ik heel veel reacties gehad van mensen die zeggen dat het inspirerend is."

Dat vindt de politie ook. Begin juli schreef een anonieme lezer al aan de lokale nieuwssite Sunderlandnow dat de briefjes hem of haar hadden tegengehouden om van de brug te springen. "Als Paige dit niet had gedaan, had ik op de bodem van de rivier gelegen en was mijn familie gebroken geweest."
Foto