Harron was in een drukke kroeg in de oliestaat. Hij liep van de bar terug naar zijn tafel door een groep mensen en hield daarbij zijn vrije hand boven zijn glas om morsen te voorkomen. Hij raakte per ongeluk de heup van een andere man aan, die daar blijkbaar niet van gediend was. Deze man belde de politie, die de Schotse toerist even later oppakte voor onzedelijk gedrag en alcoholgebruik.

Vijf dagen zat Harron in de gevangenis, waarna hij voorlopig werd vrijgelaten. Wel moest hij zijn paspoort inleveren. Hij zit inmiddels al drie maanden in Dubai en kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen als hij veroordeeld wordt. Doordat hij het land niet mag verlaten, is de elektricien zijn baan kwijtgeraakt en moet hij voor de kosten van zijn rechtszaak opdraaien.

Volgens de organisatie Detained in Dubai bewijst het voorval hoe kwetsbaar buitenlandse toeristen in Dubai zijn. De stichting heeft contact gehad met Harron en ook het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte. Hij krijgt consulaire bijstand, aldus een woordvoerder.