Het voetbalveld in het stadion van PEC Zwolle gisteravond na afloop van de wedstrijd PEC Zwolle vrouwen - ADO Den Haag was bezaaid met duizenden knuffels. Die knuffels werden er door de toeschouwers opgegooid.
Onder het motto 'knuffel mee = gratis entree' kon iedereen gisteravond gratis naar binnen bij de voetbalwedstrijd tussen de damesteams van PEC Zwolle en ADO Den Haag.

Regio Zwolle United, dat de actie organiseerde, werd massaal gehoord in haar oproep. Bijna 3.000 mensen kwamen naar het stadion, de meeste met knuffel.

De knuffels die op het veld werden gegooid, gaan naar verschillende goede doelen in de regio: het Isala ziekenhuis, het asielzoekerscentrum in Zwolle en Kadera.

Arjan Jansen, directeur van Regio Zwolle United, is verheugd met de enorme respons op zijn oproep. "Geweldig. Het duurde enkele minuten voordat ze allemaal op het veld lagen. Prachtige actie."

De wedstrijd werd overigens verloren door Zwolle. Het werd 2-3. Maar: er kon nog wel even gejuicht worden, want Zwolle stond kort op voorsprong.