hr
jaargang -23 - laatste artikel 24-4 12:00 - 74446 artikelen - nu online 68 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


[1]

Winterbanden

11-11-10 10:35:01 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Zojuist de winterbanden er maar ondergezet. Ik zal toch een keer moeten toegeven dat de winter er weer aan komt en de hoop op mooi weer voorlopig in de ijskast moet.

Het is de tijd van het jaar. Niet alleen om ze te plaatsen, ook om over de zin en onzin ervan te discusieren. Want zeer veel mensen zien het nut er niet van in in een land als NL. Hoe vaak ligt hier nou sneeuw....

Los van het feit dat we vorige jaar weken sneeuw hebben gehad, is ook een feit dat bij temperaturen onder de 7 graden winterbanden meer grip hebben. En die temperaturen halen we hier nogal eens.. Wat ook ijsvorming op wegen kan opleveren en ook daar doen winterbanden het veel beter dan zomerbanden.

Volgende argument: het kost me te veel, kan ik niet betalen. Flutargument denk ik dan, want je moet inderdaad een extra set banden aanschaffen, maar je zomerbanden gaan hierdoor twee keer zo lang mee. Anders moest je over een half jaar nieuwe zomerbanden kopen, nu niet. En als je dan ineens wel geld hebt voor banden omdat het moet, heb je dat nu ook. Of beide keren niet.... Netto ben je dus niet duurder uit gezien over de levensduur van je auto. Goedkoper zelfs, omdat winterbanden goedkoper zijn dan zomerbanden voor je auto....

Daarbij: wat kost het als je de sloot in glijdt omdat je banden geen grip hadden? Of als je iemand dood rijdt omdat je door glijdt waar je met winterbanden gewoon stil had gestaan? Wil je dat risico nemen waar het totaal onnodig is ook qua kosten?

Wat mij betreft mag het hier net zo worden als in Duitsland: je mag op zomerbanden doorrijden, maar zodra de omstandigheden winters worden moet je de auto laten staan en is rijden verboden.

Wat als bijkomend voordeel heeft dat het dan lekker rustig wordt op de weg... ;)

Eigenlijk zou iedereen het eens zelf moeten testen. Eerst een stuk met normale banden in de sneeuw en dan met winterbanden. Je weet niet wat je overkomt zo groot is het verschil.

(de oplossing van GeenStijl in deze...)

11-11-10 17:55:28 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Niet echt veel autorijders hier...... 8O

22-11-10 19:34:46 - Quote! - @Roflcopter
Roflcopter
Senior lid

WMRindex: 142
OTindex: 655
@Invisible misschien moet je een TL;DR versie maken, waarschijnlijk haken ze af bij het lezen van een lange text.

Maar ja, ben het mee eens, winderbanden kunnen een ernstig ongeluk voorkomen, dus waarom geen winterbanden kopen? Het scheelt je veel euro's, problemen en levens.

08-12-10 18:33:59 - Quote! - @Doemar
Doemar
Lid

WMRindex: 45
OTindex: 42
Wnplts: Friesland
S
Winterbanden hebben veel beter grip op een gladde weg. Je kunt natuurlijk wel gaan schuiven als je goed remt, maar minder snel dan wanneer je er zomerbanden onder hebt zitten.

Winterbanden kosten wel wat, maar je kunt ze er daarna in je garage (als je die hebt) opslaan en ze de volgende winter zelf weer op de auto zetten.

Dus ik zeg, kopen die banden :D

08-12-10 18:47:05 - Quote! - @Kameleon
Kameleon
Oudgediende


WMRindex: 452
OTindex: 48.504
T S
Maar het is wel in 1 keer een grote aankoop, even zo winterbanden kopen. ;) Als je het verplicht, zorg dan ook dat er een tegemoetkoming is. Zorg er dan óók voor trouwens dat je ook wel aan banden kunt komen. ;)

08-12-10 18:50:08 - Quote! - @DragonX
DragonX
Oudgediende


WMRindex: 1.195
OTindex: 62.787
S
Het vreemde is wel dat toen m'n moeder en ik bij de garage en de bandenspecialist waren geweest, dat beide monteurs zeiden dat winterbanden overbodig waren en dat we met de huidige banden gewoon konden rijden 8O.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven