De Amerikaanse Erin Hatzi dacht dat ze haar auto kwijt was nadat de wagen ‘gestolen’ was. De volgende ochtend stond-ie weer op de oprit. Met een briefje met excuses. Én geld voor benzine.

Toen de oude Subaru Impreza van Erin dinsdagochtend niet meer op de oprit stond, riep ze haar Facebook-vrienden op goed om zich heen te kijken om haar auto terug te vinden. Lang duurde de zoektocht niet. Haar auto stond een dag later weer op de plek waar ze hem voor het laatst had gezien.

Er lag een briefje van de ‘autodief’ op de stoel, met een spijtbetuiging. Erin deelde het briefje op Facebook. In de brief stond dat de jongen die de auto heeft teruggezet, een vriend had gevraagd zijn auto op te halen. Precies dezelfde auto, in precies dezelfde buurt. De vriend had dus de verkeerde Subaru te pakken – de sleutels passen soms op dezelfde wagens.

Naast het briefje liet hij geld achter om de verbruikte brandstof te vergoeden, en zijn nummer voor als Erin hem nog wilde spreken. Voor iemand die per ongeluk een auto heeft gestolen, heeft hij het netjes opgelost.
Foto