Ze zijn pas 11 en 12 jaar oud en willen dolgraag met elkaar trouwen. Tenminste, dat zegt de vader van het jongetje. Deze verlovingsfoto van Omar en Gharam zorgt voor veel woede in Egypte.

Minderjarigen mogen volgens de wet in Egypte niet trouwen, maar dat gebeurt wel regelmatig. Volgens UNICEF is 17 procent van de kinderen al verloofd voor hun achttiende: 2 procent van de kinderen onder de 15 jaar is al in het huwelijksbootje gestapt.

De 11-jarige Omar en 12-jarige Gharam gaan nu ook trouwen. De ouders van de twee, die volgens de Washington Post ergens op het Egyptische platteland wonen, regelden de verloving.

Foto's van het verlovingsfeest werden gedeeld op sociale media en ze kwamen in zo'n beetje alle kranten in Egypte te staan. En dat leidde tot veel woede, want kinderen van die leeftijd horen volgens veel Egyptenaren nog niet met het huwelijk bezig te zijn.

De vader van Omar is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb niks verkeerd gedaan", zegt hij. "Omar heeft altijd van Gharam gehouden. Hij heeft altijd gezegd dat hij met het haar wilde trouwen."

De verloving van Omar en Gharam is volgens de vader bedoeld om de twee 'te beschermen', want als Gharam opgroeit zullen de mannen in de rij staan om met haar te trouwen.
Foto