Het zijn vrij gewone recepten, dus wat er nou zo briljant aan is? Alleen maar dat ze een beetje grof in de mond is?
Een anekdote dan maar: Een Franse oom van een studievriend van me heeft in de jaren '70 een restaurant geopend in Engeland. Toen een klant een keer om zout vroeg, ontstak hij in woede en is hij in zijn koksbuis uit de keuken gekomen om een zak van 20 kilo zout op het tafeltje van de verbouwereerde gast te plempen, hem intussen uitscheldend om zijn slechte smaak: zijn gerechten waren namelijk perfect en behoefden geen extra zout. In de weken daarop kwam er steeds meer aanloop in het restaurant en merkte hij dat de mensen juist kwamen in de verwachting een onbehouwen Fransoos aan te treffen die zijn klanten grof bejegent. Hij heeft er toen maar een 'gimmick' van gemaakt.
@venzje: Waar ik nog wel eens tegenaan loop is: 4 carrots. Is dat bospeen, waspeen, winterpeen? Hoe groot zijn die dingen. Geef mij maar een recept met een gewichtsindicatie. Enne: 1 tsp paprika? Het zal wel paprikapoeder zijn. Maar iemand die onhandig is zal ook dit verkl*ten.
Overigens heeft mijn moeder, toen ze wist dat ze ging overlijden, hetzelfde gedaan voor mijn vader. Beetje minder profaan, dat wel. Hij heeft er nog jaren plezier van gehad.
Het trieste was overigens, dat mijn vader er vervolgens achter kwam dat hij koken wel leuk vond, terwijl mijn moeder het heel haar leven met tegenzin had gedaan.
@venzje: Tsp staat meestal voor teaspoon en tbsp voor tablespoon.
Het doet mij denken aan een vegetarisch kookboek van Jaimie Oliver. Bedoeld voor mensen die nieuw zijn met (vegetarisch) koken en af en toe grofgebekt, om de jongere generatie aan te spreken.
Quote @venzje: @Emmo: En zou 'tsp' een teaspoon of een tablespoon wezen?
It's a TeaSPoon (TSP). And a TaBleSpoon (TBS) maar idd jammer dat je vader niet voor je moeder heeft kunnen koken mijn vader at brood toen mijn moeder in het ziekenhuis lag
@Heusdenaar: sommige kookboeken -die met plaatjes en/of met recepten van eten dat je weleens op vakantie hebt geproefd bijvoorbeeld- zijn ook nog best leuk