Deze Indiase man liet eerder al 366 vlaggen op zijn lijf tatoeėren en heeft nu ook nog eens al zijn tanden laten trekken. De reden? Hij wil vijftig kaarsen in zijn mond kunnen steken om zo nog een record op zijn naam te kunnen schrijven in het Guinness Book of Records.

De 74-jarige Parkash Rishi verzamelt records - hij heeft er naar eigen zeggen 20 op zijn naam staan - en noemt zichzelf Guinness Rishi. Nadat hij zijn tanden liet verwijderen, slaagde hij er al mooi in 496 rietjes in zijn mond te proppen. Niet gek genoeg? Zijn vrouw Bilma is ook recordhoudster: zij schreef het kortste testament ter wereld. In het document, opgesteld in 1991, staan enkel de woorden 'alles voor zoon'.

,,Ik ben de wereldrecordhouder rietjes in je mond proppen", verklaart Rishi vol trots. ,,Om dat record te vestigen, had ik ruimte nodig in mijn mond en dus liet ik al mijn tanden trekken."

In 1990 vestigde Rishi zijn eerste record: hij reed toen 1.001 uur op een scooter. In zijn lange carričre van recordverpulveraar leverde hij onder meer een pizza uit zijn geboortestad New Delhi af in San Francisco, en dronk hij in 39 seconden een fles ketchup leeg. Dat laatste record is echter verbroken door een al even gekke Duitser, die het in 32 seconden klaarspeelde.

Rishi zorgde ook voor het record van de oudste geadopteerde persoon toen hij zijn 61-jarige zwager adopteerde. Hij bouwde ook de hoogste toren met suikerklontjes.

Zijn recordmanie verklaart Rishi als volgt: ,,Mensen die geen geld hebben, willen ook iets doen in hun leven. Dus proberen de armen records te breken met hun wilskracht. Zo hoop ik mijn familie trots te maken. Ik moet mijn familie en mijn omgeving tonen dat ik professioneel bezig ben".

Bekendheid verwierf hij met zijn tatoeages: hij heeft er meer dan 500. Maar de moeilijkste recordpoging was die met de rietjes in zijn mond.

Zijn volgende recordpoging? Zo veel mogelijk tatoeages van wereldleiders op zijn lichaam krijgen. De Indiase premier Narenda Mori, Barack Obama, koningin Elizabeth en Mahatma Gandhi staan er al op. Mark Rutte pronkt - vooralsnog - niet op het lichaam van de Indiėr.
Foto