De driejarige Britse kat Puss-Puss is door het oog van de naald gekropen. Het diertje liep 30 schotwonden op, maar heeft het incident op miraculeuze wijze overleefd.

Begin deze maand werd Puss-Puss teruggevonden nadat ze een week lang vermist was. Het dier sleepte zichzelf voort over de grond en zat helemaal onder het bloed. Puss-Puss werd in allerijl naar de dierenarts gebracht, waar uit röntgenfoto's bleek dat haar hele lichaam vol zat met pelletkogels.

Volgens inspecteurs van de dierenbescherming zal haar oog verwijderd moeten worden, maar verder maakt ze het prima. ,,We waren gechoqueerd dat Puss-Puss bedekt was met zo'n gigantisch aantal pelletwonden over haar hele lichaam en hoofd. Eén kogel zat in haar poot, waardoor het moeilijk werd om te wandelen. Een andere kogel zat in haar oog en zorgde ervoor dat haar netvlies was losgekomen," vertelt inspecteur Adam Jones aan de Britse krant The Independant. ,,De dierenarts zei dat twee kogels haar ruggegraat op een haar na gemist hebben en het is een wonder dat ze het overleefd heeft."

Eigenaar Doug Taw vraagt zich af wie een onschuldig dier op zo'n manier kon folteren. ,,We hoorden een paar geweerschoten, maar konden ons aanvankelijk niet voorstellen dat het iets met Puss-Puss te maken kon hebben. Toen vonden we haar verstopt onder een auto, bang en gewond. Ze liep weg en een week lang konden we haar niet vinden. Ik werd gek van ongerustheid. Uiteindelijk sleepte ze zich in een verschrikkelijke toestand weer naar huis en brachten we haar met spoed naar de dierenarts. Het breekt mijn hart om haar in zo'n ellendige toestand te zien en ik ben van streek doordat ze nu haar oog zal verliezen."

De politie is nog op zoek naar de schutter.
Foto