Een Britse man en vrouw moeten zes jaar de cel in omdat ze 24 jaar lang een Nigeriaan als slaaf hebben gehouden. Het nu veertigjarige slachtoffer moest koken, schoonmaken, de tuin doen en zorgen voor de kinderen van het paar.

Een rechtbank veroordeelde Emanuel en Antan Edet (61 en 58 jaar oud) wegens wreedheid tegen een kind, slavernij en hulp bij illegale immigratie.

Het stel, een dokter en een verpleegster, emigreerden volgens de BBC zelf in 1989 van Nigeria naar Groot-Brittannië. De twee namen de toen 14-jarige Ofonime Sunday Inuk mee en vertelden de autoriteiten dat Ofonime hun zoon was. Het koppel hield de jongen voor dat ze hem zouden betalen voor zijn werk in de huishouding en dat ze hem een opleiding zouden geven.

Maar in plaats daarvan moest hij volgens justitie soms wel zeventien uur per dag werken zonder loon. Hij moest koken, schoonmaken, de tuin bijhouden en op de zonen van de Edets passen. Ook moest hij in zijn eentje eten en op de vloer in de gang slapen.

Het stel dreigde hem met uitzetting als hij probeerde te ontsnappen. Ze hadden zijn papieren afgenomen, waardoor weggaan onmogelijk was. Inuk wist, toen het koppel in 2013 tijdens de kerst terug was in Nigeria, een liefdadigheidsorganisatie op de hoogte te brengen van zijn situatie. De dokter en zijn vrouw werden daarna in maart gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie stelde dat de Nigeriaan met complete minachting is behandeld.