Een vakantie boeken, een nieuwe auto aanschaffen of huis kopen. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen daaraan denken als ze de loterij winnen. Zo niet deze Chinees. Het eerste wat hij deed, was scheiden van zijn vrouw.

Liu Xiang won in februari ruim 640.000 euro in de loterij, meldt de South China Morning Post. Op dat moment liep zijn huwelijk al een tijdje niet zo lekker. Xiang en zijn vrouw woonden al maanden gescheiden, maar waren nog wel getrouwd.

Xiangs vrouw kreeg in februari de vraag voor een versnelde echtscheidingsprocedure. Haar man bood aan om hun schulden van 50.000 euro te betalen. Dit kon Xiangs vrouw niet weigeren: ze ging akkoord en tekende de scheidingspapieren.

Slechts één dag nadat de papieren getekend waren, ging Xiang zijn gigantische geldprijs verzilveren. Zijn inmiddels ex-vrouw had hier niet achter hoeven komen, ware het niet dat zij door vrienden en familie werd gebeld met felicitaties.

Volgens Xiang was het puur toeval dat hij de prijs de dag na hun scheiding verzilverde, maar zijn ex stapte naar de rechter. De man had het lot immers gekocht toen de twee nog getrouwd waren. De rechter heeft de vrouw in het gelijk gesteld. Xiang moet in totaal 164.00 euro terugbetalen aan zijn ex.