De Mexicaanse crimineel El Chapo is ontsnapt. Maar eens ontsnapt, is niet voor altijd vrij. Een enkel foutje kan je je vrijheid kosten. Dit moet El Chapo in elk geval laten.

Stuur geen post
Hij moest 1,5 jaar zitten voor onder andere bedrog en diefstal. Daar had een 54-jarige Duitser geen zin in. Na een maand nam hij de benen uit de gevangenis in Euskirchen. Bij zijn ontsnapping in 2011 moest hij zijn persoonlijke bezittingen achterlaten. Daarom stuurde hij 3 maanden later de gevangenisleiding een brief met het verzoek zijn persoonlijk spullen op te sturen. Hij werd inderdaad met zijn bezittingen herenigd. In de gevangenis. De Duitser had het adres van zijn verblijfplaats op de envelop geschreven.

Wees geen held
Een Braziliaanse ober probeerde in 2006 te voorkomen dat een vrouw op straat werd beroofd. Hij liep daarbij zelf een schotwond in zijn been op. In het ziekenhuis gedroeg hij zich vreemd, vond de politie. Daarom werd zijn achtergrond gecheckt. Toen bleek dat hij in 1996 uit de gevangenis was ontsnapt. Deze heldhaftige ober moest alsnog zijn straf van 7 jaar voor een overval uitzitten.

Plas nooit buiten
Hij was al 27 jaar op vrije voeten, nadat hij in 1983 uit de bajes van Tampa was ontsnapt. Maar in 2011 werd de toen inmiddels 50-jarige Edward Nathan alsnog in de kraag gevat. De politie arresteerde de Amerikaan wegens urineren in het openbaar. Nathan gaf nog wel een valse naam op, maar dat mocht niet baten. Zijn vingerafdrukken verraadden zijn ware identiteit. De wildplasser moest alsnog 2,5 jaar brommen voor een gewapende overval.