Leo is een jongetje dat met het syndroom van Down is geboren. Zijn Armeense moeder, Ruzan Badalyan, en haar familie hebben zich direct na zijn geboorte van hem afgekeerd, omdat hij schande over de familie zou brengen.

Ruzan plaatste Leo's vader Samuel vlak na diens geboorte voor de hartverscheurende keuze: kies je voor mij of voor je zoon? Ruzan wilde haar zoon niet vasthouden en zelfs niet zien. De reden: in de Armeense cultuur gelooft men dat een kind zoals Leo de hele familie in het verderf zou storten.

Voor vader Samuel Forrest was de keuze duidelijk, ook al was hij aanvankelijk geschokt door de wetenschap dat zijn zoon Down had. "Ze namen me mee naar binnen om hem aan me te laten zien en ik keek naar dit ventje en ik zei: hij is prachtig, hij is perfect en ik wil hem absoluut houden", zegt hij de Mail Online.

Toen hij met zijn zoon in zijn armen bij zijn vrouw kwam, dreigde zij hem te zullen verlaten als hij voor zijn zoon zou kiezen. Een week na Leo's geboorte kreeg hij de scheidingspapieren van zijn vrouw toegestuurd.

Samuel is nu druk bezig om geld in te zamelen zodat hij zijn zoon vanuit Armenië naar zijn geboorteland Nieuw-Zeeland kan brengen en hem daar op kan voeden. Hij heeft een website opgezet om fondsen te werven. De titel: Bring Leo Home. Binnen 24 uur had hij al 100.000 dollar binnen. Het geld wordt gebruikt om een huis in Auckland te bouwen en Leo alle mogelijkheden te bieden voor een zo gewoon mogelijke opvoeding.

Samuel is ook van plan om een deel van het geld te schenken aan families in Armenië die gehandicapte kinderen opvoeden. "We willen de rest van het geld delen met het enige weeshuis in Armenië dat geregeld baby's met het syndroom van Down opneemt."