De 23-jarige Lauren Singer produceert zo weinig afval dat haar ‘afvalberg’ van de afgelopen twee jaar in één glazen pot van 500 milliliter past. Dat zegt de jonge vrouw in een interview met New York Magazine, waarin ze een boekje open doet over haar unieke levensstijl.

Singer leeft bijna ‘zero waste’ of zonder afval. Ze neemt indien nodig zelf haar bestek mee, gebruikt katoenen servetten, herbruikbare rietjes, een menstruatiecup en maakt zoveel mogelijk producten zelf; waaronder tandpasta, bodylotion, deodorant en schoonmaakmiddelen. Het afval dat ze wel produceert, recyclet en composteert ze waarna er nog weinig overblijft.

In de glazen pot zitten twee verpakkingen van macaroni met kaas, een verpakking van warme chocomelk, een pleister, een paar prijskaartjes van kleding en rietjes.

Singer leeft al enkele jaren op deze manier en wordt er ook steeds beter in. Vrienden van haar proberen meer biologisch te eten of beginnen met composteren. Voor kerst heeft ze alleen een broek gevraagd, ze wilde verder geen cadeaus.

Lauren is haar eigen zaak begonnen en verkoopt onder meer zelfgemaakte biologische wasmiddelen. Op haar blog schrijft ze over ‘zero waste’ leven in New York.