Een vreemd verhaal uit de VS. Senaat-kandidaat Timothy Ray Murray heeft verklaard dat hij denkt dat zijn politieke rivaal, kandidaat Senator Franc Lucas, dood is en vervangen door een dubbelganger. Lucas zou al dood zijn sinds 2007. Ook de dubbelganger zou in 2011 in de Oekraïne zijn opgehangen en vervangen door een dubbelganger. Murray verklaart vervolgens dat hij zelf wel gewoon een mens is.
Hoewel het verleidelijk is te denken dat Murray een geweldig complot heeft ontdekt á la Invasion of the Body Snatchers en robots zich voordoen al politici, is het waarschijnlijker dat het hier gaat om het syndroom van Capgras. Mensen die aan het syndroom van Capgras lijden, denken dat een insluiper de identiteit van een bekende, geliefde of familielid stiekem heeft overgenomen.
Mocht dat bekend in de oren klinken dan kan dat, want het is een syndroom dat regelmatig voorkomt. Capgraswanen horen bij een grotere groep identiteitssyndromen die voorkomen bij mensen met schizofrenie, neurologische aandoeningen zoals dementie of bij een hersenbeschadiging. Antipsychotica kunnen helpen om de wanen te doen verdwijnen.
Na de verklaringen van Murray heeft noch Murray noch Lucas willen reageren.