Hoewel niet alle presidenten van de Verenigde Staten lid zijn geweest van dezelfde politieke partij, behoren ze op één na wel tot dezelfde stamboom. Een meisje uit Californië heeft een presidentiële stamboom opgesteld.

BridgeAnne d’Avignon kwam tot de ontdekking dat alle presidenten op één na via een gemeenschappelijke voorouder familie zijn van de Engelse koning Jan zonder Land.

“Het zijn allemaal achterneven en kleinkinderen van John Lackland,” zei BridgeAnne. Het meisje werkte in enkele maanden tijd een lijst met miljoenen namen af. Ze begon met George Washington, volgde zowel de mannelijke als vrouwelijke lijn en legde de connectie.

Historici waren er eerder al in geslaagd om 22 presidentiële stambomen aan elkaar te linken. De tiener wist ook te achterhalen dat ze achttiendegraads verwant is van president Barack Obama. Ze heeft hem hierover per brief geïnformeerd. De enige president die niet afstamt van koning Jan is de achtste president: Martin Van Buren. Hij was ook de enige president die Engels niet als moedertaal sprak, want hij sprak Nederlands.
Filmpje