Een ouder echtpaar uit Nieuw-Zeeland is erin geslaagd om in één jaar 365 marathons te lopen. Iedere dag liepen ze de ruim 42 kilometer.
Het stel, Alan Murray en Janette Murray - Wakelin, beiden in de zestig, liepen de marathons in Australië. Vandaag kwamen ze in Melbourne terug van hun 365ste ronde.
Het echtpaar blijkt een avontuurlijk stel; in 2000 liepen ze over de hele lengte van Nieuw-Zeeland, zo'n 2180 kilometer. Wat de prestatie van dit jaar extra bijzonder maakte is dat de vrouw enkele jaren geleden leed aan borstkanker. De vrouw, toen 52, zou nog maar een jaar te leven hebben gehad.
Ze besloot haar leven totaal om te gooien en over te gaan op een dieet van alleen rauw plantaardig voedsel. Ook haar man paste zijn levensstijl aan. Sindsdien aten ze alleen fruit en groenten. "Voornamelijk fruit", laat mevrouw Murray weten aan het Australische ABC. En verder vooral wortelen en bieten.
"Daarin zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om genoeg energie te krijgen en om gezond te blijven, niet ziek te worden, en om elke dag een marathon te lopen."