Wie altijd al fantaseerde over een luxe villa voor een habbekrats, kan zijn droom nu verwezenlijken. De 54-jarige Ruud Bakker uit Winterswijk wil door middel van een loterij van zijn kapitale woning met zwembad af.
Een lot kost 50 euro, liet Bakker dinsdag weten. Hij hoopt er 60 duizend te slijten, wat hem 3 miljoen euro op zou leveren. De loten zijn te koop via de site Dreamrealize.
Bakker kocht het huis tien jaar geleden, schrijft De Gelderlander. Door ernstige hartproblemen in 2008 kon de bouwkundig adviseur niet meer volledig aan de slag. De verzekering op het huis kon hij daardoor niet meer volledig betalen.
Volgens de Winterswijker gaat het eigenlijk niet om loten, maar om zogenoemde aandelenoptiecertificaten. Zijn huis staat al 4 jaar te koop voor 925 duizend euro, maar tot nu toe vond hij geen koper.
Samen met juristen bedacht hij de constructie om de woning te verloten. De woning is ondergebracht in een Britse bv en de verloting heeft plaats vanuit Costa Rica, omdat een dergelijke verloting verboden is in Nederland.
Foto