Wie denkt dat een iPhone te duur is, moet eens naar de prijs van de LeDix Origine kijken, een kruising tussen een mobieltje en een Zwitsers zakhorloge met een prijskaartje van tweeënhalve ton.
Het beginnende Franse bedrijf Celsius X VI II wil de rijksten der aarde bedienen met de Rolls-Royce onder de mobieltjes, zo verklaart mede-oprichter Edouard Meylan tegenover het zakenblad Bloomberg Business Week. “Je houdt het, in de meeste gevallen, een leven lang in je bezit.”
Daarmee hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van de verwachte groei van de markt van luxe zaktelefoons. Volgens het onderzoeksbureau Euromonitor International zal deze markt tussen 2010 en 2015 met 37 procent groeien naar 579 miljoen euro.
Dit eerste model is voorzien van unieke details die moeten zorgen voor een klassieke Zwitserse look. Op de achterkant van het opklapbare mobieltje zit een horloge dat wordt opgewonden als het klepje open en dicht wordt gevouwen. Hoewel dit eerste model nog werkt met een batterij wil Celsius X VI II toekomstige modellen volledig mechanisch aan laten drijven.
In het frontje van het mobieltje zit platina, ebbenhout en carbonvezel verwerkt. Een kristallen plaatje maakt het mogelijk om het mechanisme van het klokje te bekijken. Het duurt maar liefst zes maanden om dit speeltje voor de rijken te produceren.
Wie een jaartje geen bonus heeft ontvangen of liever geen tonnen uitgeeft aan veredelde zakhorloges, moet wachten tot 2013. Dan komt er een model op de markt dat ‘slechts’ tussen de 30.000 en 40.000 euro zal gaan kosten.
Foto