Probiotische yoghurt is niet alleen goed voor de gezondheid, het maakt ook vruchtbaarder, aantrekkelijker en zorgt voor meer zelfvertrouwen.
Probiotische yoghurt maakt extra vruchtbaar
Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology ontdekten het verband tijdens een onderzoek naar probiotica en obesitas. Dat meldt Daily Mail.
Probiotische producten bevatten micro-organismen die een gezondheidsverbeterende werking hebben. De onderzoekers denken dat deze organismen verantwoordelijk zijn voor de toegenomen vruchtbaarheid en de verhoogde aantrekkingskracht.
De onderzoekers ontdekten deze werking van probiotica tijdens hun proeven op muizen. De helft van de muizen kreeg probiotische vanilleyoghurt, de rest volgde het normale eetpatroon. De vacht glansde tot tien keer meer bij de eerste groep en de testikels waren 5 tot 15 procent groter.
Onderzoeker Susan Erdman zegt tegen The Huffington Post: ‘Alle aspecten van de vruchtbaarheid van de mannetjes namen toe. Ze paarden eerder en brachten meer baby’s voort.’
De vrouwtjes kregen grotere nesten jongen en waren beter in staat deze te voeden. Hun vacht glansde nog meer dan die van de mannetjes.