Het roept een groot Bridget Jones-gevoel op, een dergelijke kop. Een vrouw die normaliter een vleeskleurige, figuurcorrigerende onderbroek van omaformaat draagt en voor het geval ze ‘de man van haar dromen’ tegenkomt, snel even het toilet induikt om uit haar handtas een miniscuul stringetje te trekken. Toch blijkt dit in veel gevallen de praktijk van de dag.
Althans volgens Brits onderzoek van de Britse keten Sainsbury’s.
43% van de vrouwen heeft standaard een sexy slipje in haar tasje. En hoewel heel wat dames figuurcorrigerend ondergoed dragen, zal 60% dat nimmer toegeven, zelfs niet aan haar vaste partner. Daarom hebben ze ook altijd dat pikante exemplaar bij zich, voor het geval dat een date beter uitdraait dan gedacht. Toch maken deze vrouwen zich zorgen om niks: 4 op de 10 mannen zal er niks van zeggen als er een oma-onderbroek om de kont van zijn bedpartner zit.
Er is een opvallend verschil qua lingeriekeuze tussen de verschillende afmetingen. Slanke vrouwen met een maat 36 opteren voor een zedig katoenen slipje, terwijl dames met een maat 44 juist voor een verleidelijk setje gaan. Vrouwen met maat 42 kiezen het vaakst voor jarretelles of gaan zelfs slipjesloos op stap.
Lingerie-inkoopster Toni-Ann Lindsay: “Deze enquête toont aan dat vrouwen trots zijn op hun rondingen. Opvallende lingerie is duidelijk een trend voor Valentijn, de verkoop ervan steeg deze week met een kwart in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bewijst dat de gemiddelde vrouw tevreden is met haar uiterlijk. Een belangrijke trend voor deze zomer worden pastelkleuren, zwart heeft afgedaan.”