De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's heeft de samenwerking met een leverancier van eieren stopgezet na het uitkomen van schokkende videobeelden. De clandestiene opname van een dierenrechtenorganisatie vertoont gruweldaden met pluimvee.
De video werd gerealiseerd door de organisatie Mercy for Animals, die infiltreerde in Sparboe Egg Farms, een pluimveebedrijf uit Minnesota dat eieren levert aan Cargill, een toeleveringsbedrijf van McDonald's.
Een van de fragmenten toont een werknemer die tolt met een levende kip aan een touw. Voorts is te zien hoe een andere persoon, bij wijze van spel, een dier in de zak van zijn werkpak probeert te stoppen. De video bevat nog andere voorbeelden van folteringen.
Volgens Nathan Runkle, directeur van Mercy for Animals, zijn de meeste voorbeelden van het misbruik niet enkel vaak voorkomend, maar ook volkomen legaal.
McDonald's noemt het vertoonde gedrag op de video 'schokkend en onaanvaardbaar'. De groep heeft aan Cargill gevraagd zich niet langer te bevoorraden bij Sparboe.
Bekijk hier de video (Opgelet: Zeer schokkende beelden):