Nederland telt steeds meer managers. Conciërges zijn tegenwoordig facilitair manager, een medewerker personeelszaken is HR manager, receptionistes opeens front desk manager. Iedereen krijgt het steeds drukker op het werk en daarbuiten en het lijkt er op dat tegenwoordig iedereen wel manager van iets is. Steeds meer beroepen krijgen dan ook een managerstitel.
Cup-A-Soup, bekend om haar managerscampagnes, ging in het kader van deze niet te stuiten trend op onderzoek uit: "Wat zijn de managerstitels van de tien meest voorkomende beroepsgroepen?"
Het resultaat: vrachtwagenchauffeurs gaan vanaf nu door het leven als Roadmanager, timmerlieden worden Houtmanager en een ambtenaar mag als het aan Nederland ligt Rijksmanager op zijn of haar kaartje zetten.
Verkoopster? Volgens Nederland is Shoppingmanager een betere benaming. In het representatieve onderzoek onder 1000 Nederlanders kwamen bijzonder originele en zelfs ondeugende managerstitels naar voren, maar de meerderheid houdt het bij titels die duidelijk weergeven wat de functie inhoudt. Zo gaan docenten vanaf nu door het leven als Klassenmanager, schoonmakers worden deftige Interieurmanager en verpleegkundigen pimpen we op tot Zorgmanager.
Gezinsmanager (huisvrouw/man), Rijksmanager (ambtenaar), Roadmanager (vrachtwagenchauffeur), Computermanager (IT consultant), Houtmanager (timmerman) en Agendamanager (secretaresse) completeren het lijstje.
Vooroordelen over de beroepsgroepen worden duidelijk bevestigd als we Nederland zelf managerstitels laten bedenken. Vooral ambtenaren krijgen vaak komische titels aangemeten. Zo ontstonden de Niet-mijn-regels-vriend manager, de Morgen-weer-een-dag manager en de U-moet-bij-mijn-collega-zijn manager als zelfverzonnen titels. Zo'n 20% van Nederland vond de Van-9-tot-4-manager een betere benaming dan het populairdere Rijksmanager (circa 50%).
Zelf vinden ambtenaren de titel Rijksmanager de beste. Dat laatste geldt overigens voor alle beroepsvelden: alle ondervraagde verpleegsters, huisvrouwen, timmermannen, IT consultants, vrachtwagenchauffeurs, secretaresses, verkoopsters, schoonmakers en docenten konden zich prima vinden in de managerstitel die ze door Nederland toegewezen krijgen. Bij Cup-A-Soup spelen managers altijd een hoofdrol. Het merk vindt dan ook dat heel Nederland manager is. Op www.cupasoup.nl kan voor zo'n 1200 functies de managerstitel gevonden worden. En geen manager is compleet zonder een assistent. Dus om alle hardwerkende managers van Nederland te ondersteunen, biedt Cup-A-Soup een speciale actie waarbij een week lang een assistent te winnen is.