De directeur van een adviesbureau uit Florida, dat antecentenonderzoek doet, heeft zichzelf ontslagen om collega's te sparen.
De 51-jarige Lola Gonzalez verdiende 100 duizend dollar per jaar, ofwel 76 duizend euro, als directeur van een Amerikaans adviesbureau dat antecentenonderzoek doet voor andere bedrijven.
Als gevolg van de recessie liep de omzet terug en moest één van de zes werknemers van Accurate Backround Check ontslagen worden. Gonzalez kon dit niet verkroppen en besloot zichzelf te ontslaan, zo meldt The Daily Mail.
Afgelopen maandag riep ze haar werknemers bij zich met de boodschap: "Ik wil dat jullie weten dat we iemand moeten ontslaan. En die persoon ben ik." Eerst dacht men dat ze een grap maakte, maar toen ze haar kantoorspullen begon in te pakken, drong het tot de achterblijvende werknemers door dat Gonzalez het serieus meende.
Gonzales heeft al een andere baan gevonden als sociaal werkster, voor de helft van haar oorspronkelijke loon. Als de economie weer aantrekt, hoopt ze weer bij haar oude bedrijf in dienst te kunnen treden.