Sparen tot je dood om vervolgens alles weg te geven. Het klinkt als het script voor een ideal world, maar niets is minder waar. Een zuinig levende Canadese lerares liet de wereld na haar dood 3.9 miljoen dollar na (3 miljoen euro). Ze doneerde het geld aan een milieuorganisatie.
Roberta Langtry gaf haar leven lang anoniem geld aan hulpbehoevenden. Haar giften waren aanzienlijk, zelf leefde ze een sober en zuinig leven. Toen Langtry vorig jaar op 89-jarige leeftijd overleed bleek dat ze in haar lange leven in het geniep een groot fortuin had opgebouwd.
Naast haar werk als lerares op een basisschool ontpopte Langtry zich als een groots belegger. Ze pompte vooral geld in projecten die haar aan haar milieubewuste hart gingen. Zo eiste ze eens van haar financieel adviseur dat haar geld geïnvesteerd zou worden in plastic picknicktafels. De behoefte naar houten tafels zou hierdoor afnemen waardoor bossen gespaard zouden blijven. Mrs Langtry heeft na haar dood in ieder geval een gevleugelde uitspraak inhoud gegeven: Klein gewin brengt rijkdom in!