Tijdens een aangifte op een politiebureau in Leeuwarden is een 62-jarige dronken vrouw dinsdagochtend in slaap gevallen. De agent die de aangifte op probeerde te nemen stelde voor dat ze een dag later terugkwam om haar verhaal in nuchtere toestand te vertellen, maar dat viel volgens de politie verkeerd.
De vrouw uit Sint Jacobiparochie zou hebben geschreeuwd dat ze zo niet behandeld wenst te worden. Uiteindelijk werd ze naar buiten gewerkt met een waarschuwing dat ze zou worden aangehouden als ze weer naar binnen komt. Toen ze het bureau aan de Gardeniersweg toch weer naar binnen ging, is ze aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is ze weggestuurd.
Woensdag is nog altijd niet duidelijk waar de vrouw nou aangifte van wilde doen. "Er was geen touw aan vast te knopen. Ze sloeg van alles uit", zegt een politiewoordvoerder. "Vandaag is ze voor zover bekend nog niet langs geweest."
Het gebeurt volgens de woordvoerder wel vaker dat iemand stoned of dronken op het bureau verschijnt. "Er komen hier allerlei soorten mensen, maar dat iemand tijdens een aangifte in slaap valt maken we niet vaak mee."