Er zijn veel mensen met flink overgewicht die al van alles hebben geprobeerd maar die het maar niet lukt om blijvend kilo's te verliezen. Een maagverkleining of gastric bypass lijkt dan de ideale oplossing. Dat dacht ook de inmiddels 19-jarige Britse tiener, Malissa Stone. Zij woog op haar 17e maar liefst 215 kilo en was daarmee de zwaarste tiener in Groot-Brittannië. Er moest echt iets gebeuren en zo kwam het dat Malissa al zeer jong een gastric bypass onderging. Dit zorgde ervoor dat ze maar liefst 140 kilo verloor maar nu heeft Malissa spijt. "Ik weet dat het heel ondankbaar klinkt maar ik vond mijn lichaam mooier toen ik nog dik was" aldus Malissa. "Mijn lichaam en huid waren stevig en ik had mooi gevormde armen. Nu ben ik uitgezakt en heb ik overal los vel, ik zie er verschrikkelijk uit!"

De grote hoeveelheid overtollig vel die ze na de operatie heeft overgehouden kan ook niet worden verwijderd. De verzekering wil het namelijk niet vergoeden en ze heeft zelf niet genoeg geld om de bijna 22.000 euro kostende operatie te betalen.

De operatie heeft wel haar leven gered, haar overgewicht was namelijk levensbedreigend, op haar 15e heeft ze vermoedelijk al haar eerste hartinfarct gehad. Ze had al heel veel diëten gevolgd maar ze kon zichzelf niet onder controle houden en bleef 15.000 kcal per dag eten.

Maar nu heeft ze spijt van de operatie. Ze hoopte er mooier uit te zien en zelfs in bikini te durven en nu heeft ze meer rimpels dan een oude vrouw. En als je de foto's ziet kun je daar best inkomen. Naast heel veel overtollig vel heeft Malissa ook nog steeds last van maagpijn en heeft ze continu diarree, soms voelt ze zich hierdoor zo slecht dat ze haar bed niet eens uit kan komen.