Een bak geld verdienen met een simpel idee, iedere ondernemer droomt er van. Een assistent-professor aan de Amerikaanse Stanford-universiteit kan zijn baan inmiddels wel opzeggen, want het geld stroomt toch binnen. Dankzij Ocarina. Een fluitje voor de iPhone.

Toegegeven, het fluitje kost geen cent maar een dollar. Maar wanneer u ruim een miljoen keer dit Ocarina-programma verkoopt, bent u toch echt miljonair. Dat is precies wat Ge Wang en toch-ontwikkelaar Jeff Smith gedacht moeten hebben. Maar het succes bleek zwaar onderschat. Volgens Webwereld maakte het pas opgezette bedrijf binnen een maand al winst.

Hoe werkt het? Wang en Smith bouwden applicaties voor de iPhone die geluid omvormen. Zo kunt u op uw iPhone een rotje af laten gaan, ineens met een mannen- of vrouwenstem spreken of op de ocarina blazen. Voor een dollar per stuk kunt u de verschillende applicaties downloaden in de Apple Store. In de video hieronder demonstreert Jaap Stronks hoe het werkt. En ere wie ere toekomt, dat klinkt best goed!
video
van een Nederlander die met Ocarina "Amazing Grace" speelt op zijn iPhone.

Binnen een maand werd het fluitje zeker 400.000 keer gedownload. Ook goede business voor Apple, waar 30 procent van de omzet aan de strijkstok blijft hangen. En wie denkt dat dit 'typisch Amerikaans' is heeft het mis! De Nederlandse student Dennis Stevense sleepte met een NS-applicatie ruim 2000 euro binnen.

En het volgende verkoopsucces voor de iPhone ligt al klaar, op voorwaarde dat het de komende dagen flink blijft vriezen: Een applicatie om de Elfstedentocht te volgen op de iPhone. Rijk worden met een simpel idee. Het kan!