Voor een Indisch meisje, dat ter wereld gekomen is met vier armen en vier benen, staat er morgen heel wat op het spel. In een poging om haar een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, moet ze een alles-of-niets-operatie van veertig uur ondergaan.
Lakshmi Tatma, genoemd naar de Hindoe-godin met vier armen, is intussen twee jaar oud. In haar geboortedorp Rampur Kodar Katti kreeg ze al snel mythische allures. Zo werd ze door haar arme plattelandsfamilie beschouwd als een rechtstreeks geschenk van God en stonden alle vijfhonderd inwoners in de rij om door deze 'mysterieuze' baby gezegend te worden.
De nieuwste technieken zullen moeten bovengehaald worden om Lakshmi te scheiden van haar 'zusje', die enkel met armen en benen aan haar bekken vergroeid is. Voor de operatie, die 100.000 pond (144.000 euro) moet kosten, zullen dertig dokters elk acht uur lang in de weer zijn. "De chirurgische ingreep zelf is niet de alleringewikkeldste ter wereld. Waar we wel moeten mee opletten, is de vreemde manier waarop beide lichamen met elkaar vergroeid zijn", behoudt chirurg Sharan Patil toch enige voorzichtigheid.