APELDOORN - Op youtube circuleren al enige tijd filmpjes waarin duidelijk wordt gemaakt dat het mogelijk is om frisdrankautomaten te kraken, en de drankjes gratis op te strijken. Onze camjo had dorst en ging op pad.
Door de keuzetoetsen voor cola, cola light, sprite en sinas in de juiste volgorde in te drukken moet het mogelijk zijn om gratis drank te krijgen. Codes daarvoor circuleren op het internet en worden druk gedownload. Door de keuzeknoppen in de juiste volgorde in te toetsen schakelt het apparaat over op een intern menu, met woorden als Cash, Sale, Eror en RTN.
Coca Cola zegt daarvan op de hoogte te zijn en reageert laconiek. Hoe vaak frisdrankautomaten via de uitgelekte code worden leeggehaald kan woordvoerster Marte van Esser niet zeggen. Ze spreekt van 'incidenten'. ,,Wij zijn erg up-to-date met onze apparatuur en gaan snel mee in alle veranderingen. We kunnen echter niet voorkomen dat dit soort problemen zich af en toe voordoet. Zo lang er automaten bestaan zijn er incidenten geweest."