De Amerikaanse Jodie Meschuk maakt met haar bijzondere supermarktgewoonte heel wat reacties los. Velen vinden haar gedrag ronduit walgelijk, maar Jodie zelf noemt het een kwestie van gezondheid.

Jodie Meschuk gaat liever zonder mondmasker winkelen, want erg veel angst voor het coronavirus lijkt ze niet te hebben. Sterker nog: geen enkel virus of bacterie schrikt de Amerikaanse moeder af. Op Instagram-filmpjes van Meschuk is te zien hoe ze naar hartelust likt aan zowat alles wat een mens in coronatijden doorgaans angstvallig niét probeert aan te raken: de plastic zakjes, de deurklinken en zelfs het handvat van de karretjes krijgt een tongstreling van Jodie. «Bacteriën versterken je immuunsysteem» en «Blootstelling aan bacteriën beschermt je tegen astma en allergieën», schrijft de Amerikaanse erbij. Microben zouden dan weer goed zijn voor het spijsverteringsstelsel, aldus Jodie, die eindigt met de boodschap ‘Wees vrij! Liefde boven angst’.

Slechts weinig mensen kunnen begrip op mensen voor het gedrag van Meschuk. «Binnenkort zal ze het zich beklagen dat ze niet gevaccineerd is», klinkt het onder meer. Ook vinden mensen het vreemd dat ze haar zoontje alles laat filmen – geen goede opvoeding, luidt het. En naast voor het coronavirus, waarschuwen sociale mediagebruikers ook voor andere ziektes zoals buikgriep, wat veroorzaakt wordt door het norovirus. De vele reacties hebben Jodie reeds bereikt, maar ze heeft er een passend antwoord op klaar: «Deze ‘mensen’ kunnen niet meer zelf nadenken. Ze hebben hun geesten overgedragen aan iemand anders: Satan.»