Bijna 24 uur hielden twee verdachten zich verborgen in het donderdag ontdekte drugslab in Arnhem. Vrijdag dachten ze ongezien het crystal meth-lab te kunnen verlaten. Alleen: de politie was er nog steeds, omdat het laboratorium zo groot was dat de politie nog steeds bezig was met de ontmanteling.

De twee mannen werden gearresteerd, toen ze nietsvermoedend naar buiten liepen. De ontmantelingswerkzaamheden van de politie in het lab waren voor die dag al klaar, waardoor de twee zich veilig waanden. Ze hadden er geen rekening mee gehouden dat agenten het pand 24 uur per dag bewaken, om te voorkomen dat de voorraad drugs zou worden opgehaald.

Donderdag werd er ook al een verdachte, een 34-jarige man uit Zweden, in het lab aangehouden. Die had zich verstopt achter het systeemplafond. Waar de twee verdachten van vrijdag zich verstopt hadden, weet de politie niet.

De politie kwam het lab op het spoor na een tip. In een loods in het buitengebied van Arnhem viel de politie met groot materieel binnen. De deur werd eruit gereden en in een verborgen ruimte vond de politie een enorm drugslab. Dat was compleet ingericht met bedden en een keukenblok.