Een 13-jarig meisje uit Nederland is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.

Het meisje nam een bad terwijl ze in haar rechterhand haar telefoon vasthield, zo schrijft het tijdschrift. De telefoon was op dat moment aan het opladen. Het is niet duidelijk wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden.

Het meisje schreeuwde het uit toen ze onder stroom kwam te staan, waardoor haar moeder direct naar de badkamer kwam. Zij haalde de oplader uit het stopcontact en tilde haar dochter uit het bad.

Het meisje was korte tijd bewusteloos en ze had last van spiersamentrekkingen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar twee diepe brandwonden werden ontdekt. Eentje in haar hand, de andere op haar buik.

Het meisje had last van geheugenverlies, dus ze kon zelf niet vertellen wat er nou precies was gebeurd. Maar door onder meer de spiersamentrekkingen en de brandwonden was te concluderen dat het meisje onder stroom was komen te staan.

Na twee dagen mocht ze het brandwondencentrum verlaten. Later is ze nog wel geopereerd aan de brandwond op haar buik.

De schrijvers, afkomstig van het Amsterdam UMC en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, willen mensen met het artikel waarschuwen. Ze benadrukken dat elektrische apparaten of snoeren nooit in de buurt van water moeten worden aangesloten.