Een Britse tiener is aangeklaagd nadat hij in een McDonalds restaurant met zijn rietje een frietje in het oog van een vrouw afvuurde. Ook zijn drie vrienden waren betrokken bij de pesterij, maar kwamen er vanaf met een waarschuwing.

De frietsaga gebeurde in de McDonalds-vestiging van het Broadway shoppingcentrum in Londen. De 13-jarige knul stopte een frietje in zijn rietje en schoot het ding af richting een toevallige passant. De vrouw liet het hier niet bij en stapte naar de politie. De agenten ondervroegen de tiener en nog drie van zijn vrienden. De hele zaak werd twee maanden lang door de politie onderzocht. Uiteindelijk werd de frietschieter aangeklaagd voor ‘slagen en verwondingen’.

Na maanden politiewerk en twee politieverhoren kon de Brit beschikken. Zijn moeder is in alle staten en snapt alle heisa niet. Zij beweert dat hij gewoon zijn papieren verpakking gooide en niet de friet. “Het is te gek. Ik wilde helemaal geen friet in mijn rietje proppen”, probeerde hij zich nog te verdedigen.”