In de Amerikaanse staat Wisconsin dacht een plaatselijke held een vrouw van verkrachting te redden, maar dat liep even fout af. De man hoorde in het appartement boven hem het geluid van een vrouw die verkracht werd en brak er binnen met een heus zwaard, terwijl gewoon bleek dat zijn bovenbuur een pornofilm aan het afspelen was. "Nu voel ik me echt belachelijk', zegt James Van Iveren, die bovendien nog een klacht boven zijn hoofd heeft hangen. "Dit slaat echt nergens op. Het was gewoon een vergissing."
Volgens het politieverslag stelt de bovenbuur dat Van Iveren zonder waarschuwing zomaar zijn deur intrapte. Waarna hij de buur met het zwaard bedreigde en vroeg waar de vrouw was. Van Iveren bleef die vraag stellen en eiste dat zijn buurman de deuren van elke kamer openmaakte. De man speelde later aan de politie dat deel van de DVD af dat Van Iveren in zijn appartement moet gehoord hebben. De 39-jarige Van Iveren wordt aangeklaagd voor huisvredebreuk, beschadiging en chaotisch gedrag. Op 5 maart mag hij het voor de rechter komen uitleggen. Alles tezamen kan hij tot 33 maanden cel veroordeeld worden.
Volgens Van Iveren wou hij gewoon de imaginaire vrouw helpen. "Ik dacht het zwaard gewoon achter mijn rug te houden", was de uitleg van Van Iveren in de Milwaukee Journal Sentinal. "Maar eens binnen kreeg ik een plotse woedeaanval." Hij betwist wel dat hij de buurman tot in elk van zijn kamers dwong en dat hij het zwaard gebruikte om de man te bedreigen. "Ik had het zwaard uitgetrokken, maar dat is alles." Van Iveren, die samen met zijn moeder in het appartement woont, zegt dat hij de politie niet opbelde toen hij de geluiden hoorde, omdat hij geen telefoon heeft. Zijn zwaard is in beslag genomen.