Een medewerker van de crediteurenafdeling van Waternet in Amsterdam heeft in totaal zo’n anderhalf miljoen euro verduisterd. In een periode van zes maanden maakte de man vijf keer 300.000 euro over naar zijn eigen rekening.

Dat melden betrokken bronnen aan De Telegraaf. Zijn rijkdom was echter van korte duur. Binnen een paar maanden vergokte de man het gehele bedrag bij online casino’s. Het drinkwaterbedrijf werd door ING op de hoogte gesteld van de diefstal. De bank vond het opmerkelijk dat de medewerker plotseling zoveel geld te besteden had.

De man had een gokverslaving en zat vrijwel constant in de financiële problemen. Toen hij plotseling in één keer zijn volledige hypotheek en ook andere schulden had afgelost, voelde de bank nattigheid.

Lek in het systeem
De man had rekeningen van aannemers vervalst door er zijn eigen rekeningnummer op te zetten. Door een lek in het systeem, waar de man Waternet al meerdere keren op had gewezen, kon hij de rekeningen klaarzetten in het betalingssysteem zonder dat deze nog zouden worden gecontroleerd. Waarom Waternet een gokverslaafde die diep in schulden zit op hun crediteurenafdeling liet werken, is niet bekend. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.